Bécsbe indít járatot az Etihad Airways

travel

Az Emírségek második legnagyobb légitársasága, az Etihad Airways járatot indít Bécsbe Boeing 787 Dreamliner gépek használatával. Az első járat május 22.-én indul. Eleinte heti négy járattal, majd július elsejétől naponta, kivéve Szeptember 1 és November 30 között, amikor csak heti 5 járat fog közlekedni.

A járat Abu Dhabiból hajnali 2:55-kor indul, Bécsbe reggel 7-re ér. 11:45-kor indul vissza és 19:10-re ér vissza az Emírségek fővárosába.

Robin Kamark, az Etihad igazgatója azt mondta, hogy Bécs a legnagyobb kiszolgálatlan piac az Emír fővárosból. Ő point-to-point modellt szeretne a járaton, illetve a szélestörzsű géppel pedig nagyobb cargo forgalmat szeretne elérni.

A légitársaság Boeing 787-9 gépei 290 ülést kínálnak kétosztályos elrendezésben 28 Business és 262 turista osztályú üléssel.

Korábban a Niki repült ezen az útvonalon (az Etihad közreműködésével), viszont azóta az csődbe ment. Kérdés, hogy az új járat lehet-e válasz a Wizz Air Abu Dhabi indulására, mert nekik egy logikus járat lehetne Bécs. Szintén érdekes az Etihad új point to point stratégiája, ami váltja az eddig használt hub rendszert.