Milánói és Ciprusi bázist nyit a Wizz Air

Wizz Air

A Wizz Air a mai nap két új bázist jelentett be: júliustól Malpensa és Larnaca repülőterén is fog repülőgépeket állomásoztatni a magyar eredetű légitársaság. A légitársaság korábban is repült mindkét repülőtérre, jelenleg is komoly hálózattal rendelkezik. A két reptérről összesen 32 új járatot nyitnak, ebből 3 teljesen új célállomás: Menorca, Santorini és Salzburg.

A légitársaság jelenleg átcsoportosítások miatt tud bővíteni: kevesebb repülőre lesz szükség a nagyobb bázisokon, így a felszabadult gépek átkerülnek más bázisokra. Új személyzetet könnyű felvenni más légitársaságok leépítései miatt. Egyelőre Bécsből és Lutonból jelentett be bővítést a légitársaság, a ritkításokat viszont még nem hozta nyilvánosságra. Az új járatok nem csak kiszolgálatlan várospárokat szolgálnak, ki rámennek konkurens légitársaságokra, a legdurvábban az easyJetre Milánóból.

Milánó

A légitársaság Malpensa repülőterére jelenleg (a vírus előtt) 8 városból közlekedik, többek közt budapestről és Debrecenből. Az új járatok: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Valencia, Ibiza, Menorca (Spanyolország), Marrákes (Marokkó), Lisszabon, Porto (Portugália), Reykajvík (Izland), Luton (Anglia), Eindhoven (Hollandia), Rodosz, Santorini, Zakintosz, Athén, Szaloniki, Korfu (Görögoszág), Prisztina (Koszovó), Tallin (Észtország) és Tel-Aviv (Izrael). Így összesen 29 célállomás lesz elérhető az észak-olasz városból.

Innen szokásos Wizz járatok indulnak, plusz pár exotikus járat, amiből különleges Gran Canaria, Menorca és Szantoríni. Előbbi reptérre pár hete jelentette be első (lutoni) járatát a légitársaság, utóbbi kettő reptér új céláálomások

Larnaca

Ciprusba jelenleg több járatot közlekedtet a Wizz, mint ahány új járatot indít: 18 járat mellé indítanak 11 újat. Ezek Billund, Koppenhága (Dánia), Turku (Finnország), Athén, Szaloniki (Görögország), Wroclaw (Lengyelország), Dortmund, Baden-Baden, Memmingen (Németország) és Szalzburg (Ausztria).

Itt érdekes, hogy repülnek Memmingen és Salzburg repülőterére is. Habár a két reptér relatíve távol van egymástól, mindkettő kiszolgálja München városát. Előbbi 115, utóbbi 140 kilométerre van a bajor fővárostól, viszont tömegközlekedéssel Salzburg könnyebben és gyorsabban elérhető. Ami ezt magyarázza, az az, hogy Memmingen egyaránt kiszolgál több várost olcsón, míg Salzburg kifejezetten point to point, tehát a Salzburgban élő ciprusi nyaralásra vágyókat és a ciprusi sízőket szolgálja ki.